Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Vänsterpartiet i Skurup

Publicerat torsdag 10 augusti 2006 kl 13.10

Stoppa privatiseringar och utförsäljning av fastigheter och verksamheter som ägs av kommunen
Vänsterpartiet i Skurup vill stoppa planer från borgerliga partier att sälja ut kommunalt ägda fastigheter. Genom sådan kortsiktigt politik som är typisk för borgerliga partiet, skulle Skurups kommun förlora sina tillgångar och sedan betala stora summor för att hyra samma lokaler. Vi motsätter oss till att vissa verksamheter som genomförs av Skurups kommun ska ges ut till entreprenad. Långsiktigt kan det vara mycket dyrare att köpa sådana tjänster. Vi vill att Skurups kommun blir en bra arbetsgivare som tar hand om sina anställda och inte tänker på vinst som de flesta entreprenadfirmor gör. Då minskar antal anställda, de som är kvar jobbar mer och antal utbrända och långtidssjuka ökar.

Erbjuda anställda inom vård och omsorg rätt till heltidsarbete
Vi vill erbjuda alla anställda inom vård och omsorg rätt till heltid. Det mesta av deltidsarbete utförs idag av kvinnor. Det gör att deras löner blir lägre, de måste jobba obekväma tider som ökar slitage och sjukskrivningar, de utför det obetalda hemarbetet, de måste ha flera jobb eller bli beroende av sina partner att klara sig ekonomiskt. För ensamstående mammor är nästan omöjligt att ha ett värdigt liv. Kostnader för genomförande av rätt till heltid skulle finansieras genom marginellt höjda skatter. Långsiktigt får Kommunen mer pengar i skatteintäkter för att antal anställda ökar och deras löner blir högre. Behovet för förbättrad service inom vård och omsorg ökar och därför vill Vänsterpartiet satsa på välfärd och inte skära ner som borgerliga partier gör. Många arbetstillfällen inom vård och omsorg har försvunitt från Skurup tack vare den borgerliga politiken.

I samråd med Migrationsverket ta emot ett antal flyktingar som behöver placering i kommuner
Vänsterpartiet vill ta emot ett antal flyktigfamiljer i samråd med Migrationsverket. Vi tror att det går att ordna bostäder och annan verksamhet så att de människorna får ett värdigt liv i vår kommun. Det skulle skapa ett större antal arbetstillfällen inom kommunens verksamhet och flera av Skurups invånare med utländsk bakgrund kan få chans för anställning. Det är skam för borgerliga partier som styr i Skurup att antal sysselsatta invånare med utländskt påbrå ligger nu omkring 54 %!! Vänsterpartiet ser invandrare som en tillgång för Skurups kommun. Vi tror att genom sitt agerande att säga nej för att 45 flyktingar kommer till oss, borgerliga partier bara visar sin främlingsfientlighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".