Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sverigedemokraterna i Skurup

Publicerat torsdag 10 augusti 2006 kl 13.36

Vi vill arbeta för att den påbörjade ringvägen i Skurup genomförs med det snaraste så att vi slipper genomfartstrafiken i tätorten. Det betyder mycket för de boende i samhället att slippa onödigt buller och avgaser från trafik som bara skall passera samhället.

Vi vill göra hela Skurups kommun mer attraktiv för innevånarna. Det skall inte kännas som om vi bor vid världens ände utan lever i attraktivt samhälle som turister och människor från andra kommuner gärna besöker och ställer sig i tomt- och bostadskö till. Vi kommer att intensifiera våra förslag på framtagande av olika faciliteter som att bygga ett idrottskomplex bestående av simhall med bastu, spa och vattenträning för äldre och handikappade, simundervisning för barn och ungdomar från nybörjarnivå till de olika tävlingssimsätten, simhopp och konstsim  samt grunderna i dykteknik. Vi har visionen att bygga denna simhall i anslutning till en ny sporthall samt en täkt isbana där vi med värmepumpsteknik värmer simhallen och sporthallen med överskottsvärme från isbanan och kyler isbanan med returslingan från sim- och sporthall. Med denna satsning når vi ut till många fler av bygdens människor i alla åldrar och framför allt aktiverar detta en stor grupp ungdomar som i dag känner sig åsidosatta då deras intresseområde inte blir tillgodosedda.

Vi har som målsättning att motarbeta den sedan decennier så långt framskridna segregationen. Som små barn stuvas vi in på dagis sedan skolan och hamnar i bästa fall efter det i yrkeslivet. Efter pensioneringen på ålderns höst stuvas in i ett servicehus i väntan på att livet skall ta slut. Förutom i yrkeslivet lever vi i dagens samhälle segregerade inte bara som invandrare/svenskar i olika bostadsområden utan även i strikt indelade generationsklasser. Vi vill tillvarata alla människors kunskaper och förmågor över lands- och generationsgränserna till allas trevnad. Vi vill bygga ett nytt samhälle där både skolungdomar, medelålders och pensionärer kan komma till dagis och delta i sina småsyskons, barns eller barnbarns aktiviteter, följa med på utflyter till skogen, bygga en koja med de små eller läsa en saga, kanske berätta om hur det var förr i tiden eller om ett annat land. På skolgårdarna skulle vuxna personer med all sannolikhet ha en lugnande inverkan, likaså i åtskilliga klassrum. På våra servicehem hade uppskattningen varit stor om det kom besök av en dagisgrupp eller skolklass. Vuxna människor i olika åldrar, utan att nödvändigtvis ha någon släktrelation med någon bonde på ett servicehus skulle med ett och annat spontant besök med all sannolikhet förgylla dagen för många äldre som i dag har ett fruktansvärt trist liv. Vår övertygelse är att vi måste blanda generationerna med varandra som man gjorde förr i tiden, för att kunna skapa ett friskt samhälle där vi är rädda om varandra och värnar om varandra hela livet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".