Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Moderaterna i Staffanstorp

Publicerat torsdag 10 augusti 2006 kl 14.42

Kampen mot brott och droger
Varje år anmäls det fler än 1 000 brott i Staffanstorps kommun. Misshandel, stöld, klotter och inbrott leder till att människor känner sig otrygga. Ett samhälle som misslyckas med att förhindra och att klara upp brott, har misslyckats med en av sina mest grundläggande uppgifter.

Om moderaterna får förtroende att fortsätta styra Staffanstorps kommun tänker vi arbeta för fler poliser. Vi kräver en polis per 1 000 invånare i kommunen, det vill säga minst 20 poliser. Så många poliser skulle räcka till för dygnet runt-bemanning, men också till lokalt stationerad polis i Hjärup.

Väktarronderingarna ska ske fler timmar om dygnet och övervakningskameror ska placeras på de platser där det ofta begås brott. Moderaterna accepterar inget våld och inga brott.

Sveriges bästa livskvalitet för äldre
Det ökande antalet äldre i Staffanstorp är någonting väldigt positivt, som visar att utvecklingen går åt rätt håll. Samtidigt innebär det en stor utmaning. Äldre människor har samma rätt som alla andra att mötas med respekt och kunna bestämma över sin tillvaro.

I Staffanstorp har moderaterna arbetat hårt för att förbättra valfriheten för seniorerna. De som önskar bo kvar i sin hemmiljö ska få lov att göra det så länge som möjligt och när de önskar någon typ av trygghetsboende ska detta erbjuda.

Livskvalitet kan handla om mycket, men två viktiga delar är valfrihet och trygghet. Utan friheten att bestämma själv kan man aldrig bli riktigt trygg. Utan trygghet kan man inte känna sig riktigt fri. Moderaterna i Staffanstorp arbetar för att seniorerna ska få båda delar.

En skola för alla
När moderaterna gick till val förra gången, för fyra år sedan, lovade vi att förbättra skolan.  Vår ambition har gett resultat. Idag tillhör Staffanstorps kommuns skolor de bästa i Sverige. I september 2005 utsågs kommunen till Sveriges tredje bästa skolkommun av Lärarförbundet. Men tyvärr har satsningarna inte räckt hela vägen. Fortfarande går var tionde elev ut skolan utan godkänt betyg i alla ämnen. Det kan vi inte acceptera. Moderaterna har en lång rad förslag som skulle förbättra skolan. Vi tänker införa skriftliga omdömen från första klass och uppåt. Regelbundna kunskapskontroller ska införas - det får inte bli så att en elev med läs- och skrivsvårigheter passerar grundskolan utan att denna får det extra stöd som behövs. Våld och mobbing ska aldrig tolereras, mobbarna ska flyttas –inte den mobbade. Vi har inlett arbetet med att förbättra skolan och har kommit en bra bit på vägen, nu ber vi om förtroende att fortsätta det arbetet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".