Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Miljöpartiet i Staffanstorp

Publicerat torsdag 10 augusti 2006 kl 14.47

En plan som bevarar ett grönt och barnvänligt centrum i Hjärup.

  • Vi i miljöpartiet vill bevara ett obrutet och sammanhängande grönt gångstråk mellan den gamla och den nya skolan. Skolor, idrott, föreningar och kultur är kärnan i Hjärups centrum. Idrottsplatsen ska ligga intill skolorna och vara en del av helheten.
  • Vi vill endast ha en begränsad låg bebyggelse på gräsplanen. Den får inte inkräkta på det gröna stråket och dess utrymme för aktiviteter och lek.
  • Vi vill bevara ett trafiksystem utan genomfart som ger barnen trygg gång- och cykelväg till skolan
  • Invånarna i Hjärup har tydligt framhållit detta på olika publika möten med kommunen, men politikerna i majoriteten och kommunens planerare vill inte lyssna på befolkningen.
  • Detta är en fråga om respekten för den lokala demokratin. Förslaget till översiktsplan för Hjärup ska enligt vår åsikt arbetas om enligt befolkningens önskemål.

Kommunens miljöledningssystem ska genomföras kraftfullt
Kommunen startade arbetet med ett miljöledningssystem för ett år sedan, men arbetet har stannat upp. Vi vill att en projektledare anställs för att arbeta enbart med detta.  Ett miljöledningssystem ställer krav på ständiga förbättringar, vilket garanterar att Staffanstorps kommun blir långsiktigt hållbar, både ekologiskt, socialt och ekonomiskt.

En musikarena, kombinerad med ett ungdomskafé, en bio, en danssal och en teatersalong byggs mitt i samhället.
Vad Staffanstorp och – särskilt ungdomen - behöver är en plats där man som ung artist kan få lov att vara och spela. Det betyder en replokal för musiker, plats för teaterövning och kanske en skaparverkstad för bild/form. Att man därigenom också får en plats där man kan få ställa ut/ spela upp är mycket viktigt, eftersom det idag saknas sådana platser i Staffanstorp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".