Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Folkpartiet i Staffanstorp

Publicerat torsdag 10 augusti 2006 kl 14.50

Valfrihet för äldre att bland annat att välja boende efter egna behov och önskemål.
Det är allas rätt att få bo och få service där de själva. Folkpartiet vill inte ta ifrån de äldre deras rätt till att själva få besluta var och hur de vill bo. Vi vänder oss emot synsättet att kommunens tjänstemän ska avgöra var äldre ska bo. Om det på sikt innebär kompletteringar i boendeformer så ska det ske. Den personliga valfriheten är Folkpartiets viktigaste ledstjärnan.

Hållbart samhälle, på det lokala planet, ser vi som en viktig fråga för framtiden.
Den planerade tillväxten, tillväxt 7000, skall genomföras med tydliga inslag av miljötänkande. Vi vill omförhandla avtalet med Eon Fjärrvärme för att öka andelen fjärrvärmekunder i villor och flerfamiljshus men även ställa krav på exploatörerna att ansluta nya områden till fjärrvärme. För att tillväxt 7000 skall kunna genomföras är det viktigt att kommunen får handlingsutrymme genom att aktivt söka förvärva mark Vi kommer även att inrätta ett medborgarkontor i Hjärup för att underlätta kontakter mellan kommunens tjänstemän och Hjärupsborna. 

Kultur och fritid skall få ökade resurser.
Kultur är inte grädde på tårtan utan som jäst i degen. I satsningen på kultur- och fritidssektor ingår kraftigt ökade anslag till utveckling av idrotts- och rekreationsanläggningar. Bråhögbadet skall utvecklas från en badpool till en fullvärdig anläggning för rehabilitering, rekreation och friskvård. Den långdragna processen med att förbättra för ryttare och hästar med en ny ridanläggning skall lösas. Elljusspår för löpning och stavgång skall finnas runt Vesumsmossen. Samordning mellan konsthallen och Kulturforum Esarp är ett sätt att utveckla kulturutbudet i kommunen och bevara en viktig lokalhistorisk angelägenhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".