Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Kristdemokraterna i Svalöv

Publicerat torsdag 10 augusti 2006 kl 15.18

Skolan
Inför ett ansvarskontrakt elev-lärare-föräldrar för att stärka samverkan och förtydliga det ansvar varje part har för att uppnå skolans mål. Inför också en färdighetsgaranti innebärande att eleven skall ha lärt sig läsa, skriva och räkna och att skolan noggrant följer upp elevens kunskapsutveckling och ställer upp med det stöd eleven behöver. Uppvärdera de praktiska ämnena i skolan. Skolan skall förutom kunskaper även förmedla värderingar och normer. Bättre arbetsmiljö behövs för både elever och personal. Vuxna stödpersoner kan bidra till en lugn, trevlig och stimulerande skolmiljö.

De äldre
De äldre har rätt till trygghet, gemenskap och värdigt bemötande. För den som är ensam och känner sig otrygg eller inte orkar bo kvar hemma, vill vi skapa seniorboende med möjlighet till social samvaro. Vi vill införa en boendegaranti som innebär att de äldre har rätt till det boende de behöver. Anhörigvårdarnas stora insatser bör uppmärksammas genom ökat stöd. Inför en seniorlots som hjälper de äldre att få den omsorg och vägledning de behöver.

Tryggheten
Räddningskåren i Kågeröd måste återinföras. Förbättra trafiksäkerheten i våra kommundelar som t.ex. korsningarna vid infarten från väg 17 till såväl Billeberga som Teckomatorp. Polisen måste synas mer i kommunen för att avskräcka från brott. Brottsförebyggande rådet måste ges möjlighet att intensifiera sitt arbete. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".