Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Centrum demokraterna/Kommunens väl i Svalöv

Publicerat torsdag 10 augusti 2006 kl 15.23

Vi vill trygga äldreboendeformer. Återstarta Hasselbackens 13 lägenheter i Röstånga för ”särskilt boende” som nu varit stängda i tre år. Tomma lägenheter som kostat cirka tre miljoner kronor medan gamla ”tvingas” bo kvar hemma, ofta i ensamhet, eller med en anhörig som får ta på sig betungande arbete och försämrar sin egen hälsa.

Att ha tillgång till nattpersonal i kommundelarna ökar tryggheten. Vi vill också öka avlastningsmöjligheterna för anhöriga att vila ut från ofta 24-timmars omsorg om sin sämre närmaste, i avvaktan på annat trygghetsboende.

Ensamma gamla är också mer utsatta för inbrott och överfall. Vi vill att Svalöv skall vara världens bästa kommun att åldras i.

Vi arbetar hårt för att stoppa förslaget att flytta barnomsorgen från Björkhäll till Hasselbackens asfalts gård. Vi har så fina uteplatser vid Björkhäll och fördelar med närheten till skolan. Vi vill köpa ett mobilt system för att sätta in där barnomsorg för tillfället behöver förstärkas i kommunen.

Ungdomsfrågor och fritidsfrågorna är viktiga för att få ungdomar till bra aktiviteter och i sociala funktioner.

Vi vill ändra på att Svalöv är den enda kommunen i Skåne som icke ordnar feriejobb för gymnasieeleverna.

Vi vill få fram fritidsgårdar i de olika kommundelarna, för att utveckla sociala funktionerna och kunna fånga upp tonåringar som det är på väg att gå snett för. Fritidsgårdar är också till för att familjer som lever på marginalen skall få billig sysselsättning. Musikgrupper måste stimuleras, liksom föreningsledare överhuvudtaget.

Vårt mål är allt sedan bowlinghallen byggdes med bara fyra banor att det måste bli 8 för att klara tävlingar och ta emot gruppspel.

Att skapa turistaktiviteter gynnar också de fast boende och ger bättre underlag för våra butiker, tex marknader, camping, tävlingar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".