Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Moderaterna i Svedala

Publicerat torsdag 10 augusti 2006 kl 16.07

Satsa på kärnverksamheterna  - främst skola och barnomsorg
Trots att Socialdemokraterna höjt skatten med 50 öre har servicen till medborgarna inte blivit bättre och ekonomin behöver fortfarande förstärkas. Vi har medverkat till att tillföra vård och omsorg nödvändiga extra resurser och just nu är de i ekonomisk balans.

Nu måste vi satsa på skolan och barnomsorgen, som har under mandatperioden drabbats av stora besparingar. – en smärtgräns är nådd.

Mindre barn/undervisningsgrupper så att varje barn/elev kan bli sedd. Kunskapsnivån måste höjas. Fler elever måste kunna nå sina mål samt bli behöriga till nationellt gymnasieprogram.

Vi vill kraftigt öka underhållet på kommunala fastigheter och anläggningar.
Under alltför många år har Socialdemokraterna skjutit upp nödvändigt underhåll i kommunala fastigheter och anläggningar (inklusive idrottsplaster) Detta ger dålig arbetsmiljö för såväl anställda som barn/elever mfl. Det innebär kapitalförstöring och medför ännu högre kostnader när man väl åtgärdar bristerna. Såväl förvaltningen som revisorerna har framfört att det finns ett eftersatt underhållsberg som totalt beräknas uppgå till mellan 50-100 MKR.

Vi moderater kommer att arbeta för att först se till att nuvarande verksamheter tillförs tillräckliga resurser och kan arbeta i bra och ändamålsenliga lokaler/anläggningar. Vi har glädjande nog har en stor inflyttning och måste klara att möta den ökande efterfrågan på barnomsorg och skola.

Vi prioriterar detta och att ta hand om de anläggningar som redan finns - före att i dagsläget gå ut och lova att satsa 60 miljoner på ett inomhusbad plus flera nya fotbollsplaner som socialdemokraterna gör

När ekonomin så tillåter har vi såväl simhall och fotbollsplaner på vår önskelista och har redan nu sagt ja till att undersöka möjligheter och kostnader för detta. Men vi lovar inte att göra dessa stora investeringar utan att veta det kostar och utan att ta hänsyn till ekonomin – bara för att det är valår.

Vi är väl medvetna om föreningarnas önskemål - men om det byggs fotbollshallar/planer och kommunen sedan inte har råd att ge bidrag till fotbollsföreningarnas verksamhet 

– vad skulle hända då? 

Man ska ju inte ta sig vatten över huvudet – då kan man drunkna.

Kulturlivet i Svedala kommun behöver förstärkas 
Vi vill arbeta för att det kan startas en kulturskola i kommunen. Denna kan drivas kommunalt eller i annan regi – i samarbete med den kommunala musikskolan. Vi vill även arbeta för ett Kulturhus.

Vi vill att Svedala ska bli en framtidsinriktad kommun som växer i balans med sin omgivning och som kan utmärkas av

Trygghet   Kvalitet   Respekt

Vår vision är ett samhälle där enskilda människor bestämmer mer och politiker och tjänstemän bestämmer mindre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".