Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Socialdemokraterna i Svedala

Publicerat torsdag 10 augusti 2006 kl 16.27

Ett tryggt, trivsamt och utvecklande Svedala

Vi Socialdemokrater i Svedala kommun har haft den ledande positionen som kommunstyrelsens ordförande i snart nu tre mandatperioder. Vi har dock styrt kommunen i minoritet under de senaste två perioderna. Inför valet 2002 sökte vi mandatet att ge kommunen en ekonomi i balans vilket vi har lyckats med. En stabil och god ekonomi ger förutsägbarhet och trygghet för den enskilde medborgaren. Tegelbruksområdet, Nils Fredrikssons gymnasieskola, Äldreboende med hög tillgänglighet (Stella 2) är några av de satsningar som vi har förverkligat under perioden som gått.

Vi anser att tillsammans, för ett tryggt, trivsamt och utvecklande Svedala är det som skiljer oss från de andra partierna. I valet 2006 söker vi nu ett förnyat förtroende för att, tillsammans med kommuninvånarna, gå vidare för att skapa en trygg, trivsam och utvecklande kommun – en kommun för alla. Det är inte storleken på människans plånbok som får avgöra rätten till god och tillgänglig vård, omsorg och skola!

Våra viktigaste frågor är:

Inga arbetslösa ungdomar!
Alla elever som lämnar grundskolan ska kunna läsa, skriva och räkna. Antingen ska de ha godkända betyg för att kunna söka till gymnasieskolan eller ska det upprättas en plan för den enskilde som leder fram till vidare studier eller arbete. Våra ungdomar upp till 25 år får gå arbetslösa i max 100 dagar, därefter ska riktade praktikplatser i kommunal regi erbjudas.

Åldras tryggt hemma!
Vi ska säkerställa att de som vill och kan bo hemma får den hjälp de behöver, även i livets slutskede. När inte förmågan eller möjligheten att bo hemma kvarstår ska annat anpassat vårdboende erbjudas inom rimlig tid. För att lyckas med detta ska en fortsatt byggnation av lägenheter med hög tillgänglighet ske i samtliga tre kommundelar.

Idrottsanläggning till föreningarna!
Nu bygger vi en ny anläggning för sport och fritid som kombineras med simhall i Svedala där även omklädningsrum, café och mötesytor finns. Vi vill även skapa fler mötesplatser för barn och ungdomar i samverkan med föreningslivet eller andra.

Välj ditt boende!
Vi vill ha en fortsatt byggnation av samtliga former av bostäder men en ökad fokus på hyresrätter som är möjliga för normalinkomsttagare att efterfråga.

En kommun för företagande!
Företag som vill etablera sig inom Svedala Kommun ska finna en god tillgänglighet på lämplig lokalisering och en positiv inställning med god service hos kommunens representanter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".