Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Moderaterna i Trelleborg

Publicerat torsdag 10 augusti 2006 kl 17.06

Moderaterna vill ta Trelleborg in i en framtid där det finns bra kommunikationer, där kommunens förutsättningar för boende och rekreation av hög kvalitet tas tillvara och där många nya företag har möjlighet att växa.

Moderaterna vill se till att Trelleborgarna känner sig trygga med att skola och vård fungerar, att jobbmöjligheterna förnyas och att man är betrodd att välja bland alternativ.

Moderaterna vill genom sunt ekonomiskt agerande ta tillvara Trelleborgarnas skattepengar så att skola, vård och service kan utvecklas utan behov av skattehöjningar.

Inför höstens val har moderaterna ett antal förslag till förbättringar i Trelleborg och för Trelleborgarna. Vi vill se framåt, visa på möjligheterna och är beredda att ta jobbet och ansvaret för genomförandet. Våra valfrågor kan samlas under tre övergripande rubriker: Utveckling, trygghet och valfrihet.

Trelleborg utvecklas
En väl fungerande infrastruktur behövs både för att företagen skall kunna utvecklas och för att människorna skall kunna röra sig och kommunicera. Kommunikationerna, både till och från kommunen och mellan olika delar, skall vara säkra, miljövänliga och effektiva. Därför vill vi att E6 flyttas från stranden till ett nordligare läge och ansluts till en ringväg som leder tung trafik till hamn och industrier utanför centrum och bostadsområden. Vi vill se till att bredband är tillgängligt på alla ställen i kommunen och vi skall arbeta för att Trelleborg får pågatågsförbindelse så snart som möjligt.

Skolor och fritidsanläggningar skall utvecklas i takt med befolkningens tillväxt och behov, och genom att flytta E6 frigörs den västra stranden för rekreation och människornas aktiviteter. Vi kommer att arbeta för ett nytt företagsklimat som gör att vi får fler och växande företag i många branscher, så att jobben stannar och blir fler i Trelleborg.

Trelleborg blir tryggare
Vi kommer att fortsätta arbetet för att få polis och tingsrätt att vara lokaliserade i Trelleborg och med tekniska lösningar i parker och med belysning försöka göra det tryggare att vistas ute. Men trygghet är mer än teknik, med en god utbildning följer en inre trygghet och med större möjlighet att påverka kan man känna större trygghet när man behöver hjälp. Långsiktigt är också miljön, med vatten- och luftkvalitén en trygghetsfråga. Därför vill vi bygga ut fjärrvärmenätet som kan användas för att leverera miljövänlig uppvärmning till Trelleborgarna från olika leverantörer.

Invånarna skall också kunna känna sig trygga med att kommunens ekonomi är i balans och att skattehöjningar undviks. Trelleborgarnas gemensamma kassa skall hanteras med respekt, så att man får så mycket som möjligt tillbaka. Vi vill åstadkomma detta genom fortsatt ekonomisk medvetenhet och genom att olika leverantörer får konkurrera om att leverera varor och tjänster till kommunens invånare.

Trelleborgarna får större valfrihet
Vi tror att Trelleborgarna själva är de som är bäst på att bestämma om sin egen vardag och man skall vara betrodd att välja mellan olika alternativ, både när det gäller innehåll och leverantörer, för de tjänster och den service man behöver. Elever och föräldrar skall kunna välja den skola som bäst motsvarar de egna önskemålen. Resurserna skall följa med eleven i form av en skolpeng. På samma sätt kan en äldrepeng göra det möjligt att välja boende och service. När det finns flera konkurrerande leverantörer får även de anställda större möjligheter att påverka sin situation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".