Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Socialdemokraterna i Trelleborg

Publicerat torsdag 10 augusti 2006 kl 17.10

En bra skola
Vi socialdemokrater anser att en bra förskola och skola för alla barn är mycket viktigt för en god start i livet. Vi är nu, tillsammans med de anställda inom skolan, igång med en omfattande reformering av den kommunala skolan. I skolan ska lärare, pedagoger, annan personal, föräldrar och elever samverka för elevernas bästa.

Vårt mål är att alla elever ges förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen. De elever som behöver extra inlärningsstöd ska få det av lärare med specialpedagogisk kompetens.

Vår ambition är att alla elever ska uppfylla de nationella målen och lämna grundskolan med godkända betyg samt att fler ungdomar ska få möjlighet till högskole- och universitetsutbildning.

De elever som väljer yrkesinriktat program i gymnasieskolan ska få särskild hjälp att hitta arbetsplatser där de kan praktisera. Vi vill förutom sedvanlig gymnasieutbildning skapa förutsättningar för en ny gymnasial lärlingsutbildning, som vi vill utveckla tillsammans med det lokala näringslivet, samt verka för rätten till fri körkortsutbildning i gymnasieskolan.

Vård och omsorg
Socialdemokraterna i Trelleborg har sammanställt ett särskilt handlingsprogram som i detalj redogör för de stora satsningar som görs inom vård och omsorg under den närmaste tioårsperioden såväl nationellt, regionalt som lokalt.

Vi anser att vård och omsorg ska drivas i kommunal regi och inte privatiseras.

Vi arbetar för att skapa fler ändamålsenliga bostäder för äldre och funktionshindrade i form av service- och seniorboenden.

Vi vill bygga ut LSS-boendet och servicen för alla som omfattas av LAS och bygga fler särskilda boenden för både yngre och äldre.

Vi vill ge brukarna större inflytande över äldreomsorgens utformning och utöka anhörigstödet.

Vi vill fortsätta den satsning på kompetensutveckling som påbörjats för all personal inom vård och omsorg.

Vi anser att den som är äldre och i behov av hjälp ska kunna få enklare hemservice som inte är behovsprövad.

Miljön
Socialdemokraterna i Trelleborg vill steg för steg förbättra miljön och arbeta för en grön och hållbar utveckling. Miljöaspekten ska finnas med vid all kommunal planering.

Vi vill verka för att göra Trelleborg till ett kretsloppssamhälle med en energianvändning som är oberoende av fossila bränslen.

Vi arbetar aktivt tillsammans med myndigheter och organ i länderna kring södra Östersjön för att återställa den känsliga kust- och havsmiljön och utveckla våra kustfiskehamnar.

För att minska luftföroreningarna i Trelleborg kommer ett antal förbättringar att genomföras. Färjornas utsläpp beräknas minska avsevärt genom differentierade farleds- och hamnavgifter samt skattebefrielse vid elinkoppling i hamn, vilket gör att ”gröna” fartyg kommer att löna sig.

All lastbilstrafik till och från hamnen skall ledas utanför centralorten och ett särskilt

Truck Center för tankning och parkering av fordon byggas utanför. Vi vill även använda den nya tillgången till havet på väster när E 6 och ringleden byggs ut för att anlägga strandbad, kallbadhus och promenadstråk ut till huvudhamnens västra pir.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".