Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Miljöpartiet i Trelleborg

Publicerat torsdag 10 augusti 2006 kl 17.15

Satsa på förnybar energi
Energifrågan är en viktig del av vår miljöpolitik. Vi anser att andelen förnybar energi i kommunen måste öka väsentligt. Trelleborgs kommun har goda tillgångar på spillvärme, biologiskt avfall från jordbruket samt vind- och solenergi. Dessa tillgångar vill vi ta tillvara på. Nybyggda kommunala fastigheter ska alltid värmas upp av förnybar energi. Solfångare ska i större omfattning installeras på kommunala fastigheter. Kommunen ska ha en positiv inställning till vindkraft. Halm, slakteriavfall och annat biologiskt avfall ska användas till energiproduktion, bland annat för att framställa biogas.

Åtgärder för ett renare Östersjön
Östersjön är hårt drabbad av våra utsläpp av näringsämnen och miljögifter. Vi vill minska näringsläckaget genom att anlägga våtmarker och plantera växter i jordbrukslandskapet. Insamlingen av miljöfarligt avfall ska utökas. Tång/alger på stränderna ska plockas upp för att ta bort näringsämnen från Östersjön. Våtmarker, rotzoner och avloppsbevattnade energiskogar är bra reningsalternativ för landsbygdens avlopp, och vi vill att dessa metoder i framtiden används i större utsträckning.

Trygg miljö i kommunens skolor
Vi strävar efter att skolan ska vara en trygg miljö för både elever och personal. Våld och mobbning ska motverkas. Skolan ska arbeta för respekt och förståelse mellan olika kulturer, samt sträva efter jämställdhet. Att förmedla kunskap om demokrati är en viktig uppgift för skolan. Eleverna ska därför ges inflytande över verksamheten i skolorna. Inlärningen och undervisningen gynnas av att det finns goda möjligheter att blanda teori och praktik. Det ska därför finnas utrymme för bild, musik, drama och idrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".