Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Moderaterna i Vellinge

Publicerat torsdag 10 augusti 2006 kl 17.34

Skolan:
Utbildning är viktigt – både för individen och samhället. Vellinge ligger bland de tiotalet kommuner i landet med bäst studieresultat och högst andel med behörighet för fortsatta studier. Vi fortsätter att satsa på skolan: under nästa period kommer vår gymnasieskola att byggas ut med fler program och St Hammar skola i Höllviken kommer att genomgå en omfattande ny- och ombyggnad.

Vården:
Hur vi tar hand om våra gamla och sjuka och de som har något funktionshinder är avgörande och en fråga om respekt. Alla har rätt till en tryggad ålderdom. Antalet äldre ökar och under den kommande perioden måste hemtjänsten och hemsjukvården byggas ut. Fler platser i sk särskilt boende (vårdbostäder) kommer också att skapas genom att Månstorpshemmet renoveras och byggs till.

Barnomsorgen:
Det är viktigt med en bra start i livet. Vi fortsätter utbyggnaden av vår omsorg i Höllviken, Vellinge och V Ingelstad, där stor inflyttning pågår eller planeras. Nya daghem planeras i alla tre orterna. Samtidigt fortsätter vi vår satsning på personalens utbildningsnivå – vi ligger nu i Sverigetopp när det gäller andelen förskolelärare och vi fortsätter att anställa fler.

Miljön:
Vi lever i en fantastisk miljö – i själva verket en anledning till att så många vill flytta till Vellinge. Det är därför av stor vikt att vår miljö värnas. En ny miljöplan håller på att tas fram och är för tillfället föremål för en bred remissrunda där alla kommuninvånare har chansen att lämna synpunkter på vad som är viktigt. Det är inte mer än rätt – miljön är allas angelägenhet!

Fritiden:
En meningsfull fritid och goda möjligheter till fysisk aktivitet är viktigt för både hälsan och själen. För idrottens del kommer vi under den kommande perioden att bygga ny ”superhall” i Vellinge, ny idrottshall i Höllviken i anslutning till den utbyggda St Hammar skola, utveckla idrottsplatserna i Höllviken och Skanör med mer lokaler (omklädningsrum och förråd), samt färdigställa en ridanläggning i Skanör.

För kulturen kommer vi att ta över Konsthallen i Falsterbo och utveckla dess verksamhet, särskilt gentemot barn i förskole- och tidig skolålder samt de äldre. Under perioden kommer ett nytt bibliotek att byggas i Höllviken

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".