Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Kristdemokraterna i Ystad

Publicerat fredag 11 augusti 2006 kl 15.20

Ja, detta har Kristdemokraterna i Ystad åstadkommit

  • Begränsad hastighet i innerstaden
  • En effektivare kommunorganisation, vilket frigör resurser till barn- och äldreomsorg
  • Skapat en debatt kring de hemlösas situation – ett problem som man tidigare helst velat (gömma) glömma
  • Debatt i frågan om en kommun har rätt att tala om för medborgarna var de får och inte får mantalsskriva sig

Kristdemokraterna vill kombinera de mjuka frågorna med en etisk marknadsekonomi. Vi för de svaga gruppernas talan i en allt kärvare ekonomi.

Följande frågor arbetar vi vidare med:

  • Minskade barngrupper i förskola, 1 – 3 åringar högst 12 barn, 3 – 6 åringar högst 15 barn. Skola, 6 - 15 åringar högst 21 barn samt skolfritids med högst 30 barn.
  • En rättvisare barnomsorgspolitik för de föräldrar som själva vill ta hand om sina barn i större utsträckning bl. a. genom införande av ett kommunalt vårdnadsbidrag för familjer med egna barn.
  • FAMILJENS HUS med öppen förskola och samlade resurser till de behov familjer kan ha i dagens samhälle.
  • Äldreomsorg med kvalitet och valfrihet – införande av Trygghetskontrakt, en lättillgänglig kontakt till äldreomsorgen, hembesök till alla över 80 år, senior och äldreboenden i tillräcklig omfattning och inför gemenskapsboenden som kombinerar omsorg och service med mänsklig samvaro. Inför boendegaranti för personer över 85 år, stötta det ideella engagemanget i samhället för ett starkare civilsamhälle.
  • Ett miljöpolitiskt arbete som handlar om alternativa bränslen och att ge ökad möjlighet till sysselsättning för lantbruken i vårt område.
  • Sverige är idag den näst största netto bidragsgivaren till EU:s budget. Det är viktigt att vi tar hem allt det EU-stöd som vårt lands jordbruk är beviljat.

Ett gott samhälle byggs underifrån utifrån människors behov, inte utifrån myndigheternas behov. Människorna ska inte anpassa sig till systemet utan systemet ska formas utifrån människors olikhet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".