Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Socialdemokraterna i Ystad

Publicerat fredag 11 augusti 2006 kl 15.21

Ystad där alla är med
Delaktighet är viktigt för ett rättvist, tryggt och solidariskt Ystad, rikt på mångfald. Ystad ska vara tryggt att leva i

Äldre
Vi vill ge de äldre möjlighet till ett rikt och självständigt liv på ålderns höst. Vi vill utveckla olika former av trygghetsboenden genom seniorboende och parboende. Vi vill skapa ett boendealternativ för äldre med möjlighet till rekreation, avslappning och hälsoträdgårdar. Vi vill utveckla demensvården och förbättra stödet till anhöriga.

Ungdomar/barn
I Ystad ska inga ungdomar hamna i missbruk. Vi vill ge föreningslivet möjlighet att ge ungdomar en meningsfull fritidsverksamhet vilket vi ser som en förutsättning för ett drogfritt Ystad. Det nyuppförda Ungdomens hus, Palket, kommer att spela en viktig roll i det förebyggande arbetet mot droger.

Vi kommer att se till att skolan och förskolan har bästa kvalitet.

I Ystad ska demokratin hållas levande
Vi vill utveckla medborgarinflytandet genom medborgarförslag, brukarinflytande i den kommunala servicen och e-demokrati. Vi vill också stärka och hålla demokratin levande genom dialog med byalagsråd, pensionärsråd, ungdomsorganisationerna och handikappråd. Kommuninvånarnas och föreningarnas initiativ ska stödjas. Elevdemokratin ska hållas levande och ge möjlighet till skolning i demokrati och aktivt deltagande.

Ystad ska ha en hälsosam och attraktiv miljö
Vi vill att Ystadborna ska ha en hälsosam och god miljö. Miljöfrågorna ska genomsyra den kommunala verksamheten. Sandskogen ska bibehålla sin karaktär av rekreationsområde och får inte förvandlas till ett villaområde.

Vi vill att en utbyggnad av hamnen sker på miljöns och människors villkor. Trafiken till och från hamnen måste ske på ett miljöanpassat sätt. Ingen ny väg får gå genom Sandskogen. Vi ska verka för att rederierna installerar katalytisk avgasrening och att hamnplatserna förses med elanslutning.

Ett växande Ystad
Ystad ska vara en knutpunkt och port mot Centraleuropa. Vi vill underlätta företagsetableringar genom att verka för förbättrad infrastruktur, kommunikationer och bredband. Samarbetet mellan kommunen och näringslivet ges hög prioritet. Vi kommer att underlätta för människor att flytta till Ystad genom ett offensivt bostadsbyggande. Vi vill utveckla Ystads attraktionskraft som boendeort och för turismen bl a genom aktiva satsningar på stadsmiljön samt byggandet av en ny stugby/campingplats. Ystads teater ska bli ett levande kulturhus. Fritidsbadet, Österportshallen och den nya idrottsplatsen ska utvecklas till moderna och attraktiva anläggningar. Cykel-och turistleder byggs ut.

Vi vill skapa förutsättningar för en levande landsbygd bl a genom att verka för bostadsbyggande i de mindre tätorterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".