Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Moderaterna i Ystad

Publicerat fredag 11 augusti 2006 kl 15.23

Det handlar om jobben!
Människors välbefinnande avgörs ofta om de har ett jobb att gå till. Sveriges framtida välfärd beror på om fler jobb kan skapas. Det är i växande och nya företag detta sker.

 • Vi vill därför göra det enklare att starta företag och att anställa personal. Företagen måste få goda förutsättningar genom tillgång till bredband, bättre vägar och industrimark.
 • Vi vill ha särskild satsning på entreprenörskap i skolan.
 • Vi vill också öppna upp för nya företag inom hemtjänsten och andra hushållsnära tjänster. Detta gynnar ett kvinnligt företagande. Besöksnäringen, filmen och hästnäringen är områden där många nya jobb kan komma.
 • Det skall löna sig att arbeta och man skall kunna leva på sin lön utan att vara beroende av bidrag. Därför vill vi sänka skatten med 1000 kr för alla och återställa den kommunala skatten till det den var under förra mandatperioden när moderaterna styrde kommunen tillsammans med övriga borgerliga partier och spi.

Det handlar om det goda livet!
Samhället och kommunen är människorna som bor och verkar här. Förutom att ha ett jobb så beror människor välbefinnande på ett bra boende med god miljö och en rik fritid.

 • Vi vill utveckla nya bostadsområden i attraktiva lägen. Inte minst är det viktigt att skapa nya boenden i byarna för att långsiktigt kunna behålla skolor, affärer och de kommunikationer som finns. Därför skall vi ta tillvara kvarvarande mark i Nybrostrand till bostäder och inte campingplats och börja exploatera nya bostadsområden i Köpingebro. Störningar av boendet skall minimeras genom nya förbifarter av St.Herrestad och Sövestad. På Dragongatan blir det nödvändigt med andra åtgärder som tunnel och bullerplank m m.
 • Vi skall ställa långtgående miljökrav på verksamheten i hamnen och förbättra möjligheterna att cykla i hela kommunen.
 • Vi vill också slå vakt om omistliga värden som korsvirkesstaden, de genuina byarna, Sandskogen, Sommarstaden, Fyledalen och stränderna.
 • Vi vill satsa på ett rikt kulturliv och bygga en ishall och utveckla Nybroå-området till ett fritidsområde. Föreningar och dess ledare bidrar till det goda livet, vi vill därför öka stödet till föreningarna.

Det handlar om trygghet!
Människor skall kunna känna sig trygga i sin vardag.

 • Vi vill därför utöka antalet servicelägenheter för äldre och införa ett nytt trygghetsboende.
 • Vi slår vakt om Ystads lasarett och vill att det skall utvecklas mot ett mer fullvärdigt akutsjukhus.
 • Vi vill införa ett system med hembesök av läkare för dem som inte kan eller har mycket svårt att ta sig till läkare.
 • Vi vill också ta bort allt köande inom sjukvården.
 • Föräldrar skall också kunna känna sig trygga att de får den barnomsorg de behöver i tid och att deras barn lär sig något i skolan och blir väl bemötta.
 • Det skall vara ordning lugn på gator och torg. Det drogförebyggande arbetet måste öka. Vi kräver nolltolerans mot droger och alkohol i all ungdomsverksamhet. Det är alltid ytterst föräldrarna som har ansvar för sina barn.
 • För att förstärka polisens insatser kan det bli nödvändigt med kameraövervakning av utsatta områden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".