Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lundakrögare bryter mot alkohollagen

Publicerat lördag 20 juli 2002 kl 13.53
För att få sprittillstånd krävs att restaurangerna kan servera lagad mat. Men ofta struntar krögare i maten och bryter därmed mot lagen.
- Jag tror det är vanligt att man säger att kocken har gått hem om det kommer en gäst efter tiotiden på kvällen. Hanna Ahlstrand är tillståndschef för utskänkningsenheten i Lund och hon säger att alla gäster har rätt att få mat om de vill fram tills krogen stänger. - Kocken behöver inte vara kvar men det ska finnas något förberett som personalen snabbt ska kunna göra i ordning om någon vill äta, säger hon. Tillståndsenheten gör regelbundna kontroller i Lund och det är alltid någon som inte följer bestämmelserna. Ofta blir restaurangägarna förvånade när de fastnar i kontrollerna och hävdar att de inte känner till reglerna. De flesta krögare vidtar, enligt Hanna Ahlstrand, åtgärder för att rätta till problemen så fort som möjligt, eftersom de inte vill förlora sprittillståndet.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.