Surdegshotellet

Radioteatern vikarierar för Public Service i Godmorgon världen! (Foto: Mattias Ahlm/Sverigesradio)
1 av 6
Radioteatern vikarierar för Public Service i Godmorgon världen! (Foto: Mattias Ahlm/Sverigesradio)
Surdegshotellets Nobel-special med bland andra David Rangborg, Emelie Rosenqvist och Alexander Salzberger. (Foto: Mattias Ahlm/SR)
2 av 6
Surdegshotellets Nobel-special med bland andra David Rangborg, Emelie Rosenqvist och Alexander Salzberger. (Foto: Mattias Ahlm/SR)
Kvartalsrapport från Surdegshotellet: Anna-Lena Efverman, Emelie Rosenqvist, Malin Cederbladh och David Rangborg. (Foto: August Zachrisson)
3 av 6
Kvartalsrapport från Surdegshotellet: Anna-Lena Efverman, Emelie Rosenqvist, Malin Cederbladh och David Rangborg. (Foto: August Zachrisson)
Surdegshotellets nyårskrönika (Foto: Stina Gullander/SR)
4 av 6
Surdegshotellets nyårskrönika (Foto: Stina Gullander/SR)
Surdegshotellet (Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)
5 av 6
Surdegshotellet (Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)
Surdegshotellet (Foto: August Zachrisson)
6 av 6
Surdegshotellet (Foto: August Zachrisson)

Surdegshotellets tredje kvartalsrapport

Växande arenor och massornas lustar, Gotlandskolonierna töms och vi målar naglarna i alla färger. Putin och Depardieu har funnit kärleken och Obama was here.

Sprillans ny undergångsrapport lördag 28 september 13.30!

Med: Anna-Lena Efverman Malin Cederbladh, David Rangborg, Emelie Rosenqvist med flera.


"På samma sätt som storföretagen lämnar rapporter om hur verksamheten går, vad som gjort störst avtryck i företagens verksamhet och vad man kan dra för slutsatser inför framtiden, knådar vi ut den samtida och politiska degen för att kunna ge lyssnarna en tillskruvad men sann bild av sakernas tillstånd. För den som undrar vad som egentligen hänt." säger upphovmakarna.


Publicerat onsdag 13 juni 2012 kl 10:45

Surdegshotellets andra kvartalsrapport - Midsommarspecial!

Den andra kvartalsrapporten gästar Orionteatern med en samtidskonferens, en liten jäsande sång om verkligheten.

Rapporten behandlar, i vanlig ordning, tillvarons allra viktigaste; meningen med en promenad(app), smileys som framtidens politik, Jonas Hassen Khemiri som midsommarstång och hur man bäst tar sig till Husby. Surdegshotellet möter sommaren i härlig kunglig bröllopsyra bland mängder av laglösa tiggare och ryska spioner!

Surdegshotellets kvartalsrapport görs och medverkas denna gång av: David Rangborg, Anna-Lena Efverman, Malin Cederbladh och Emelie Rosenqvist.
Dramaturg: Magnus Lindman. Producent: Emelie Rosenqvist.
Ljud: Erland von Hejne.
Musik: Gigalots.

 

Surdegshotellets första kvartalsrapport

I den första kvartalsrapporten får vi höra Maramö – the true story och hälsar på hos näthataren och hans hustru, vi söker upp vänsterns gömställe och drömmer om ett avocadosolarium, alltmedan den perfekta mamman drogar ner sina barn till påsk.  

"På samma sätt som storföretagen lämnar rapporter om hur verksamheten går, vad som gjort störst avtryck i företagens verksamhet och vad man kan dra för slutsatser inför framtiden, knådar vi ut den politiska degen för att kunna ge lyssnarna en tillskruvad men sann bild av sakernas tillstånd. För den som undrar vad som egentligen hänt." säger upphovmakarna.

Första kvartalsrapporten är skriven och framförd av David Rangborg, Anna-Lena Efverman, Alexander Salzberger, Magnus Lindman och Emelie Rosenqvist.
Musik: Martin Persson.
Ljud: Michael Johansson. Producent: Emelie Rosenqvist.
Dramaturg: Magnus Lindman.


 

Surdegshotellets nyårskrönika

I en bortglömd radiostudio vid årets slut minns Surdegshotellet 2012 med inslagen som aldrig sändes.

Med hjälp av bland andra Leif G W Persson, handelsminister Ewa Björling, Pia Sundhage och Sverigedemokraternas kulturtalesperson Hibombo, kommer den som glömt, inte förstått eller missuppfattat vad som EGENTLIGEN hände, få en ny och klarare bild av året 2012.

 

Surdegshotellet är denna gång är skriven och framförd av: David Rangborg, Alexander Salzberger, Robert Fux, Anagil de Nacimiento, Magnus Lindman och Emelie Rosenqvist.
Musikproduktion: Martin Persson och Erland von Heijne.
Ljud: Erland von Heijne.
Dramaturg: Magnus Lindman. Producent: Emelie Rosenqvist.


Surdegshotellets Nobel-special

Kristina Lugn är hungrig. Horace sitter på cafe i Berlin, Ebba Witt-Brattström är synsk och Laserturken står i Travemunde och har ”hela bilen full på grejer”. I Oslo pågår redan uttagningarna inför nästa års fredspriskandidat. I Svenska akademin vet man fortfarande inte vem Bob Dylan är. Och ingen utanför Akademin vet vem Mo Yan är. ”Det är det som är så BRA”, säger Peter Englund.

Surdegshotellets självutnämnde grävande reporter Tomas Posthed dyker djupt i dikena kring nobelprisen och ställer sig frågan: vad hade Alfred Nobel tyckt?

Surdegshotellet är denna gång är skriven och framförd av: David Rangborg, Alexander Salzberger, AnaGil Nacimiento, Magnus Lindman och Emelie Rosenqvist.


Radioteatern sommarvikarierade för Public Service i Godmorgon världen!

Under sommaren 2012 var Radioteatern vikarie för humorshowen Public Service med satirprogrammet Surdegshotellet. Under åtta veckor togs publiken med på en absurd exkursion genom sommarsverige i jakten på det enda vi egentligen bryr oss om: Det äkta. Premiär i God morgon Världen, P1, den 1 juli.

Verklighetens opera repeterar under Göran Hägglunds ledning och solstinna entreprenörer fiskar nya varumärken medan den politiska surdegen jäser och bubblar i sommarsolen. Men var finns den äkta verkligheten, den äkta entreprenören och den äkta kulturvänstern?

Missade du något avsnitt? Var inte ledsen! Här kan du lyssna på allt och lite till igen och igen och igen...
Första surdegen 1/7:

Äkta kulturvänsterAndra surdegen 8/7:

Äkta entreprenörTredje surdegen 15/7

Äkta barndomFjärde surdegen 22/7

Äkta godhetFemte surdegen 29/7

Äkta LivskvalitetSjätte surdegen 5/8

Äkta GhettoSjunde surdegen 12/8

Äkta VerklighetSista surdegen 19/8

Äkta KänslaSurdegshotellet "Äkta..." producerades av Radioteatern och gjordes av  Shima Niavarani, Alexander Salzberger, David Rangborg, Robert Fux samt Emelie Rosenqvist. Som alla också medverkade.

Dramaturg: Magnus Lindman.
Musik: Freud & Freud.
Ljud: Frida Englund.
Producent: Emelie Rosenqvist.

Skriv ut

Dela

Användarkommentarer

12 Kommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare av sverigesradio.se och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar Sveriges Radios regler för kommentering

Visa fler