Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Fantastiska öden och världar – klassiska och nyskrivna dramaupplevelser.

Inkokta päron med kanel, vill man ju smaka!

Publicerat onsdag 20 april 2016 kl 10.33
Päron
Recept på päron med kanel. Foto: By I, NobbiP, CC BY-SA 3.0 /Wikimedia Commons

Ingredienser:

4 st päron
2 msk färskpressad citron
1 liter vatten
3 dl honung
1 dl socker
2 st kanelstänger
3 tsk hel kardemumma
1 vaniljstång

Skala päronen och skala av det bruna på skaften så att de inte missfärgar päronen.

Lägg päronen i en skål vatten tillsammans med hälften av citronsaften, för att förhindra att de mörknar.

Koka upp vatten, citronsaft, honung, socker, kanelstänger, kardemumma och den skårade vaniljstången.

Lägg i päronen och låt sjuda i cirka 15 minuter. Tiden kan variera, så känn efter med en sticka om de är mjuka. Lite tuggmotstånd!

Ställ kastrullen kallt och låt päronen svalna i lagen under lock.

Servera med glass, grädde eller kanske choklad- eller kolasås!



Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".