Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Högre löner ska stoppa sköterskeflykten

Publicerat fredag 30 augusti 2002 kl 14.27
Förra året fick sjuksköterskorna vid Skaraborg sjukhus de lägsta löneökningarna av alla sjukhus i Västra Götalandsregionen. Men nu lovar styrelsen ett extra lönelyft i årets löneförhandlingar. - Blir det inte en förbättrad situation får vi ännu svårare att behålla och rekrytera personal, säger Sewon Ekberg (fp), ordförande i sjukhusstyrelsen för Skaraborgs sjukhus.
I november förra året blev den senaste löneuppgörelsen klar. Den gav 1 600 sjuksköterskor, barnmorskor och röntgensköterskor vid Skaraborgs sjukhus en löneökning på 3,36 procent - den lägsta ökningen í hela Västra Götaland. I våras lovade politikerna (däribland Sewon Ekberg) att använda förra årets överskott (31 miljoner) till att höja sköterskornas löner. Men än har ingenting hänt med det löftet. I september ska de nya lönerna vara klara. Då får vi se om Sewon Ekbergs utspel har någon påverkan på sjukhusledningens vilja att gå vårdfacket - och sjuksköterskorna till mötes. - Annars kan vi tvingas dra ner på den medicinska verksamheten, säger Sewon Ekberg.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".