Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Varapolitiker ger sig rätt om dagisflytt

Publicerat måndag 2 september 2002 kl 15.01
Skolpolitikerna i Vara anser att de gjorde rätt när en femårig astmasjuk pojke i Kvänum hänvisades till en dagisplats i Edsvära, en knapp mil bort. I ett svar i dag till Länsrätten anser politikerna att kommunen följt lagen.
Den femåriga pojken hade fått en plats på Räfsans daghem i Kvänum. Men när daghemmet stängdes flyttades pojken till en annan förskola i samhället. Det daghemmet har mögelproblem och 5-åringens mamma vägrade därför att acceptera placeringen. I det läget hänvisade kommunen till daghemmet i Edsvära. Beslutet har överklagats av mamman till Länsrätten. Vara kommun kommer nu att bjuda in föräldrarföreningen till det mögeldrabbade daghemmet i Kvänum för att diskutera hur problemen ska lösas.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.