Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dömd politiker tar plats i Skaras fullmäktige

Publicerat lördag 21 september 2002 kl 09.06
Moderaten Sven-Olof Ask gör comeback i politiken efter en lyckad personvalskampanj.
Drygt tio år efter att han, mot sitt nekande, dömdes för ekonomiska brott och fick fängelsestraff, tar han nu plats i Skaras kommunfullmäktige.
Den fråga han inför väljarna listar som den främsta handlar om lag och ordning i Skara på kvällar och nätter.
Sven Olof Ask menar att folk i Skara inte vågar gå ut om kvällarna och tills att man löst problemet tycker han att privata vaktbolag ska anlitas. -Jag brukar lite skämtsamt säga att fakturan ska skickas till Rikspolisstyrelsen, säger Ask. Det var i början av 90-talet som det uppdagades att det fattades 1,5 miljoner kronor på moderaternas konto i Skaraborg. Den förre moderate partikassören Sven Olof Ask dömdes i Göta hovrätt för grov förskingring och grov trolöshet mot huvudman till fängelse i två och ett halvt år. -Jag brukar säga att det där är passerat nu. Det är snart tio år sedan. Sven Olof Ask överklagade domen men Högsta domstolen beviljade inte prövningstillstånd. -Jag blev dömd mot mitt nekande och det är inte mycket att göra åt. Livet går vidare, säger Ask.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".