Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Spira omprövar inte nedläggning i Skara

Publicerat onsdag 2 oktober 2002 kl 10.27
Spira-koncernen, som äger Kronfågels slakteri i Skara, omprövar inte beslutet att flytta kycklingslakten från Skara - trots protester från LRF i Skaraborg. - Jag har styrelsens uppdrag att få det här företaget lönsamt, säger Per Nyqvist, som är VD i Spira, som fortfarande brottas med mångmiljon-förluster.
Spira-koncernen ägs till nästan 70 procent av Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, alltså de svenska bönderna. Det är LRF:s ordförande i Skaraborg, Christer Svederberg på Kållandsö, som nu kräver att Spira omprövar beslutet att flytta kycklingslakten till Valla och Kristianstad. Beslutet drabbar 234 anställda på Kronfågel i Skara. - Det här är en hård smäll för Skaraborg, och jag förstår att Svederberg agerar regionalpolitiskt, säger Per Nyqvist. Spira:s VD säger att företagskoncernen de senaste åren investerat över 100 miljoner i Valla utanför Katrineholm och i Kristianstad i en automatisering av styckningen av kycklingarna. I Skara är styckningen fortfarande manuell och det påverkar beslutet att flytta produktionen. Kvar i Skara blir knappt 100 anställda, som ska syssla med kalkonslakt. Spira har investerat 35 miljoner i kalkonslakten i Skara.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.