Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Skaraslaktares lönetvist i AD snart

Publicerat måndag 4 november 2002 kl 13.33
Om drygt en månad kommer Arbetsdomstolen (AD), att avgöra den segslitna lönetvisten för slakteriarbetarna på Swedish Meats i Skara. Tvisten gäller om slakteriarbetarna hade rätt till lön under de permitteringar, som skedde i samband med mul- och klövsjukan för snart två år sedan.
Ett 90-tal anställda på Swedish Meats slakteri i Skara berördes av permitteringarna, som berodde på minskade leveranser av slaktdjur. För permitteringsdagarna i mars 2001 fick de ingen lön. Enligt Svenska livsmedelsarbetareförbundet har de anställda rätt till lön, men arbetsgivaren gör en annan tolkning. Totalt berör förhandlingarna i arbetsdomstolen, AD, cirka 500 livsmedelsarbetare vid ett tiotal fabriker i landet.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.