Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

Lisa Cengiz (s) förlorar plats i region och kommun

Publicerat måndag 11 november 2002 kl 11.55
Socialdemokraten Liza Cengiz har nu slutgiltigt mist sina platser i Skövde kommunfullmäktige och i regionfullmäktige i Västra Götaland. Det har valprövningsnämnden beslutat. Cengiz hade inte rätt att överklaga Länsstyrelsens tidigare beslut om att hon inte varit folkbokförd i Skövde kommun på valdagen.

Redan strax efter höstens val fick Liza Cangiz veta att hon mist sina platser som politiskt vald i kommun och region. Men Cengiz överklagade beslutet eftersom skälet till att hon inte var skriven i Skövde var att hon levde under skyddad identitet. Både länsstyrelsen och valmyndigheten menade då att Cengiz kunde folkbokföras i Skövde retroaktivt.
Nu har dock den högsta instansen valprövningsnämnden meddelat att Liza Cengiz inte ens hade rätt att överklaga beslutet eftersom hon inte hade rösträtt i Skövde. Valrövningsnämndens beslut går inte att överklaga och därmed så är Liza Cengiz struken från både kommunfullmäktige och regionfullmäktige.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".