Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Gullspång till regeringen om flyktingar

Publicerat onsdag 11 december 2002 kl 14.34
Gullspångs kommun trappar upp konflikten med Migrationsverket. Nu vänder sig Gullspång till regeringen för att få ersättning för de extra kostnader som uppstår i samband med flyktingmottagandet.
Konflikten handlar om att Gullspångs kommun tagit emot 450 asylsökande flyktingar i Hova, en ort med runt 2 000 invånare. Gullspång har tidigare kommit överens med Migrationsverket om att antalet asylsökande i Hova ska minskas. Kommunledningen befarar att Migrationsverket nu struntar i överenskommelsen. Gullspång menar att Migrationsverket, alltså statens myndighet, inte tar det fulla ansvaret för asylmottagandet. Kommunens socialtjänst får hjälpa de flyktingar, som har psykiska problem och som gjort självmordsförsök. Men Migrationsverket sade nyligen nej till att ge Gullspång extra pengar för kostnaderna inom socialtjänsten. Gullspång kräver drygt 200 000 kronor extra av staten. Nu vänder sig kommunen alltså till regeringen för att få frågan uppmärksammad.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".