Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Protester mot polisnedskärningar

Publicerat onsdag 1 januari 2003 kl 15.06
Det förra kommunalrådet i Töreboda, Ingegerd Karlsson, protesterar i ett brev till justitieminister Thomas Bodström över att det finns för få poliser i norra Skaraborg. " I Skaraborg får man snart leta med ljus och lykta efter närvarande polis" skriver hon.
I Töreboda polisområde så har närpolisverksamheten halverats sedan år 2000 och i dag så finns bara 3 polismän i yttre tjänst. Och nu finns det risk att de blir ännu färre eftersom Polisen i Skaraborg under 2003 ska minska antalet verksamhetstimmar med fyra procent, vilket motsvarar 11 polistjänster. "Jag vet av erfarenhet var nedskärningarna kommer att tas" skriver Ingegerd Karlsson i sitt brev till ministern. Det förra kommunalrådet har tidigare suttit i polisstyrelsen och sitter nu i Törebodas brottsförebyggande råd och hon menar i sitt brev att Skaraborg fått dra det tyngsta lasset i tidigare besparingsvändor. Kenneth Edvinsson som är platsbefäl på polisen i Töreboda befarar att tjänster som blir lediga i polisområdet inte kommer att tillsättas i framtiden som en besparingsåtgärd. - Det är det klassiska närpolisarbetet där man jobbar nära invånarna som blivit lidande de senaste åren, säger han. - Det är klart att halva styrkan inte kan göra lika mycket som tre patruller gjorde förut.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".