Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ingen dödsolycka bland unga i Skaraborg

Publicerat onsdag 8 januari 2003 kl 16.20
Inte en enda ung personbilsförare dog i någon trafikolycka i Skaraborg förra året. Det framgår av statistik, som tagits fram av Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande (NTF) i Skaraborg.
Allt fler yngre bilförare omkommer i trafikolyckor. De senaste åren har ett 50-tal bilförare i landet i åldrarna 18 till 24 år dött i trafikolyckor - en ökning mot tidigare. Men i Skaraborg går utvecklingen åt andra hållet. Under förra året dog inte en enda ung personbilsförare i någon trafikolycka i Skaraborg, och år 2001 omkom bara två. 300 ungdomar i åldrarna 18 till 24 år deltog förra året i projektet "Självsäker" i Skaraborg. Ungdomarna får åka på Kinnekulle Ring och pröva på hur det är att köra för fort och vad det får för konsekvenser. Trafikkonsulent Putte Hansson på NTF i Skaraborg menar att projektet gör att ungdomarna kör försiktigare.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.