Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

Tentamensfusket litet i Skövde ännu

Publicerat onsdag 15 januari 2003 kl 08.29
Tentamensfusket ökar vid landets högskolor och universitet. Men Högskolan i Skövde ser ut att hittills ha förskonats från många fall av fusk. - Naturligtvis är vi medvetna om att det finns risker, säger Ted Hullberg i Högskolans disciplinnämnd.
Allt fler studenter på landets högskolor och universitet anmäls för att de fuskat. Fusket handlar om två slag: dels fuskas det i tentasalarna med insmugglade lappar och böcker, men det förekommer också hemma där material på Internet tas hem i den egna datorn. Studenten skriver sedan under med sitt eget namn och lämnar in materialet som hemtenta. - Studenterna har idag tillgång till så mycket information att de kan frestas att använda den på ett felaktigt sätt, säger Ted Hullberg. Men vid Högskolan i Skövde har de senaste två åren bara två ärenden varit uppe för prövning i disciplinnämnden. Ted Hullberg tror att det har att göra med att Skövdeskolan fortfarande har relativt få studenter. - Vi jobbar på att ha en bra kontakt mellan studenterna och lärarna. Jag tror att vi därigenom kan undvika den här typen av ärenden, säger Ted Hullberg.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".