Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ledningen i Mariestad oroas över polisbristen

Publicerat måndag 20 januari 2003 kl 11.21
Kommunledningen i Mariestad är oroad över säkerheten för invånarna i norra Skaraborg. Nu bjuds länspolismästaren Ann-Charlotte Norrås in till ett möte med kommunledningarna i Mariestad, Gullspång och Töreboda.
Det är nya kommunalrådet Sten Bergheden (m) i Mariestad, som i ett brev bjuder in Ann-Charlotte Norrås. Bakgrunden är polisens stora budgetunderskott i bland annat Västra Götalandsregionen: mindre pengar betyder allt färre poliser. Det är de ouppklarade vardagsbrotten och den ökande narkotikabrottsligheten, som mest oroar kommunledningen i Mariestad. Länspolismästaren Ann-Charlotte Norrås har ännu inte sagt ja till att komma till Mariestad. Däremot har polisledningen i Skaraborg och Mariestad gått med på att komma till krismötet den 4 februari.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.