Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dyrare läkemedel ger stort underskott

Publicerat onsdag 22 januari 2003 kl 15.15
Dyrare läkemedel, sjukresor, valfriheten och vården utanför regionen riskerar, att ge hälso- och sjukvårdsstyrelsen i Västra Götaland ett underskott på 250 miljoner kronor iår. Detta trots att politikerna nyligen beslöt att höja patientavgifterna från årsskiftet.
Det var politikerna i hälso- och sjukvårdsstyrelsen, som idag fick information om det beräknade budgetunderskottet. I underskottet fick inga prognoser med för sjukhusen och vårdcentralerna i regionen, så underskottet kan bli betydligt större än de beräknade 250 miljonerna. Orsaken är bland annat de ökade kostnaderna för läkemedel, sjukresor och valfriheten inom vården. Vid sammanträdet i Skövde idag beslöt politikerna att inga nya beslut tills vidare får tas om inga pengar finns till det. Hälso- och sjukvårdsdirektören Johan Calltorp ska nu ta fram en åtgärdsplan för hur budgeten iår ska komma i balans. Prognosen i oktober pekade mot ett underskott på 370 miljoner, men det har nu minskats till 250 miljoner. Det beror bland annat på de höjda patientavgifterna.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".