Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mariestad söker egen operationspersonal

Publicerat onsdag 29 januari 2003 kl 15.08
Det är för dyrt att låta bemanningsföretag sköta operationerna på sjukhuset i Mariestad. Därför ska sjukhusledningen nu annonsera efter egen operationspersonal. - Det kan bli bekymmer med rekryteringen, tror divisionschef Krister Löfving på Skaraborgs sjukhus.
Det var för drygt två år sedan, som operationsavdelningen på sjukhuset i Mariestad stängdes. Efter starka protester från lokalbefolkningen vek sig sjukvårdspolitikerna. Operationsavdelningen öppnades igen med personal från Kärnsjukhuset i Skövde, och bemanningsföretaget Läkarjouren i Norrland. Till hösten är det meningen att sjukhuset ska kunna operera igen med egen personal. Då handlar det om att få tag i en ortopedläkare, en narkosläkare, och åtta-nio operations-, narkos- och undersköterskor. Krister Löfving hoppas mycket på att få tillbaka den personal, som arbetade i Mariestad innan stängningen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.