Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Antalet särskoleelever ökar i Falköping

Publicerat måndag 3 februari 2003 kl 08.33
Antalet särskoleelever har ökat i Sverige de senaste åren. Särskolan i Falköpings kommun har idag tio fler elever än för ett par år sedan. - Vi kan inte se någon annan förklaring än att det är slumpmässiga variationer år från år, säger Agne Arnesson, rektor på specialpedagogiskt centrum i Falköping.
Siffror från Skolverket visar att antalet särskoleelever ökar. Det handlar särskilt om elever med autism eller handikapp som damp och ADHD. Radio Skaraborg har frågat samtliga 15 kommuner i Skaraborg om hur antalet särskoleelever utvecklats sedan år 2000. Av de tio kommuner som svarat har förskolebarnen blivit fler i fem. Enligt Skolverket kan en anledningar vara att nya grupper barn med koncentrationssvårigheter placeras i särskolan. I vissa fall placeras barn helt utan diagnos i särskolor. - Det finns inga barn som skrivs in utan diagnos. Specialister som psykologer och barnens föräldrar kopplas alltid in, säger Agne Arnesson på Falköpings kommun.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".