Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Straffavgift för vuxenutbildning i Mariestad

Publicerat måndag 17 februari 2003 kl 14.30
Utbildningsföretaget Lernia tvingas betala en miljösanktionsavgift på 10 000 kronor till staten för otillåten vuxenutbildning i Hassle utanför Mariestad. Lernia drog förra året igång en utbildning i svetsning och svarvning utan att först ha sökt miljötillstånd.
Lernias utbildning i Hassle startade förra våren, och hade under året ett 60-tal elever. Först efter påstötningar av miljökontoret i Mariestads kommun lämnade företaget in en anmälan om miljötillstånd, men den kom in för sent. Därför drabbas företaget av en straffavgift i form av en så kallad miljösanktionsavgift på 10 000 kronor. Pengarna ska betalas till Kammarkollegiet, alltså staten. Lernia har nu flyttat sin vuxenutbildning till Johannesbergsområdet inne i Mariestad. Enligt Gunnar Bergström på Lernia i Lidköping har företaget fått klart med sitt miljötillstånd här.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.