Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Falköping backar inte om sjukhemskonflikt

Publicerat tisdag 18 februari 2003 kl 11.09
Socialnämnden i Falköping ger inte efter för fackförbundet Kommunals krav i den pågående konflikten på ett sjukhem i Floby. - Vi som arbetsgivare har under en ganska lång tid försökt att hitta en lösning på konflikten. Omplacering är den yttersta lösningen, säger Karl-Olof Fernow (fp), ordförande i socialnämnden i Falköping.
Arbetsgivaren vill omplacera samtliga anställda på sjukhemmet utom chefen. Det ses som en sista utväg i den långdragna konflikten. Fackförbundet Kommunal anser att chefen istället ska omplaceras. Facket hotar att dra ärendet inför Arbetsdomstolen (AD). Men Karl-Olof Fernow står fast vid kommunens uppfattning, att flytta på personalen. - Ser vi att konflikten att går ut över verksamheten och våra gamla är vi tvungna att ingripa, säger Karl-Olof Fernow.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.