Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Höjda avgifter för sjukresor i regionen

Publicerat onsdag 26 mars 2003 kl 16.34
Det blir höjda avgifter för sjukresor i regionen. Det beslutade politikerna i Hälso- och sjukvårdsstyrelsen i Västra Götalandsregionen i dag. Höjningarna gäller både resor med kollektivtrafik och taxi.
Anledningen till höjningarna är att Hälso- och sjukvårdsstyrelsen befarar ett underskott på flera hundra miljoner kronor i år. Det beror på ökade kostnader för läkemedel och för vård utanför regionen. Från den 1 juni höjs sjukresorna så här: - egenavgiften för sjukresa med kollektivtrafik och egen bil höjs från 30 till 60 kronor - egenavgiften för sjukresa med taxi höjs till 150 kronor - för personer med färdtjänst höjs egenavgiften för taxiresa från 30 till 60 kronor - egenavgiften för ambulanstransport höjs från 100 till 150 kronor - gränsen för högkostnadsskydd för sjukresor höjs från 1 200 till 1 500 kronor Slutgiltigt beslut om höjningarna tas av regionfullmäktige.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.