Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

S-kvinna vill skärpa straff för trötta chaufförer

Publicerat onsdag 2 april 2003 kl 13.25
Socialdemokraten Monica Green från Skövde, som sitter i riksdagens trafikutskott, vill skärpa straffen för den som bryter mot reglerna för lastbilschaufförernas kör- och vilotider. Hon instämmer i Transportarbetarfackets krav efter att flera dödsolyckor med trötta förare inträffat i Skaraborg. - Det måste vara ett kännbart straff, säger Monica Green.
Uttröttade chaufförer har varit inblandade i flera dödsolyckor i Skaraborg under förra året. Åklagare utreder för närvarande om åtal ska väckas för att chaufförerna jobbat för mycket övertid och kört för långa pass utan vilopauser. I dag riskerar den som döms för ett sådant brott bara ett bötesstraff på några tusenlappar. Politikerna i riksdagens trafikutskott har planer på att föreslå en skärpning av straffen. En proposition väntas till hösten. Om riksdagen säger ja kan hårdare straff införas från årsskiftet. - Vi hoppas på en lösning till hösten, säger Monica Green.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.