Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

Åtgärder mot hotande underskott i regionen

Publicerat tisdag 15 april 2003 kl 15.18
Årsprognosen för Västragötalandsregionen pekar på ett underskott på 300 miljoner kronor i år, något som framför allt ligger på sjukvården. Därför har regionstyrelsen idag beslutat om att sätta in åtgärder för att nå ekonomisk balans för 2003.
För alla regionens verksamheter gäller nu kostnadskontroll, vilket innebär att alla utgifter och utbetalningar måste granskas. Dessutom kan vissa gällande avtal komma att omprövas. Allt för att minska kostnaderna. Regionstyrelsen föreslår dessutom att avgifterna för sjukresor höjs. Bland annat ska avgiften för ambulanstransport höjas från 100 till 150 kronor, och för personer med färdtjänsttillstånd höjs avgiften från 30 till 60 kronor. En annan förändring blir att gränsen för högskostnadsskyddet för sjukresor höjs från 1200 till 1500 kronor. Det blir regionfullmäktige som senare i vår fattar besut om svgiftshöjningarna för sjukresor.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".