Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Soptippen i Falköping öppnas trots konflikten

Publicerat måndag 28 april 2003 kl 13.14
Sopsituationen i Falköping har blivit ohållbar och betraktas nu som en så kallad sanitär olägenhet. I morse beslutade miljökontoret att soptippen i Falköping ska öppnas för sopbilarna under två timmar i dag, och två timmar i morgon så att de kan tömma sin last av hushållssopor.
Fackförbundet Kommunal har nu strejkat i snart en vecka. Bland annat har renhållningsarbetarna på de kommunala soptipparna gått i strejk. I Skövde har miljökontoret ännu inte fattat motsvarande beslut som i Falköping. Skövdes sopbilar står stilla sedan i morse, och inga hushållssopor töms på Risängens soptipp. För de andra kommunerna i Skaraborg påverkas inte sophämtningen av hushållssopor särskilt mycket av kommunalstrejken. De flesta kör sina sopor direkt till värmeverket i Lidköping eller Linköping, där de eldas upp som vanligt.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.