Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hjo tvingas bygga ut landsbygdsskola

Publicerat måndag 28 april 2003 kl 14.31
Den lilla landsbygdsskolan i Södra Fågelås söder om Hjo är så överfull med elever, att politikerna i kommunen nu måste sätta in en extra paviljong för att klara höstterminen. - Skolan rymmer 65 elever men har nu över 90, säger Catrine Hulmarker, ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Hjo.
Länge har politikerna i Hjo varit övertygade om att situationen i tätorten Gate och skolan i södra Fågelås 1,5 mil söder om Hjo var övergående. Men istället för utflyttning så blir barnen bara fler och fler i området. - Då måste vi göra nåt, säger Catrine Hulmarker. Till höstterminen sätts en extra paviljong in, eleverna kommer att få äta i matsalen igen istället för i sina klassrum och ett fritids kommer in i lokalerna. En utredning ska göras för att se över behovet av skollokaler i framtiden. - Skolan i Fågelås ska vi satsa på så här måste det bli en utbyggnad. Det är en dyrbar lösning att sätta in extra paviljonger, menar Catrine Hulmarker.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".