Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dataspel lockar studenter till högskolan i Skövde

Publicerat onsdag 30 april 2003 kl 08.03
När ansökningarna inför hösten är sammanställda står det klart att dataspelsutbildningen på Högskolan i Skövde är skolans populäraste utbildning. Hela tio förstahandssökande slåss om varje plats till höstterminen.
Att jobba i dataspelsbranschen är något som lockar många. Men det finns få utbildningar- därför var intresset stort förra hösten när en helt ny dataspelsutbildning startade på Högskolan i Skövde. Och efter ett år med den nya utbildningen har intresset bara ökat. Ansökningstiden till högskolorna och universiteten gick ut i mitten av april, och i går kunde Verket för högskoleservice redovisa hur många personer som sökt till de olika utbildningarna. Och allra populärast i Skövde var dataspelsutvecklingsprogrammet, med inriktning mot design och grafik. 177 personer har sökt till de 18 platserna, närmare 10 sökande per plats alltså. I utbildningen, som är på 120 poäng, fokuseras framförallt på spelens design och grafik. Högskolan har också ett dataspelsprogram som fokuserar mer på programmering, och också den var populär med 5 sökande per plats. Programmet finns också i Luleå, men där är intresset svalare- 39 personer sökte till de 30 platserna.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.