Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Politikerbråk om Lidköpings sjukhus

Publicerat onsdag 21 maj 2003 kl 11.44
Ett storbråk har blåst upp mellan politiker i Skaraborg. Detta efter att regionpolitikern Kent Johansson (c) säger sig ha fått indiktationer på att man i Lidköping hellre vill behålla BB än upprusta Lidköpings sjukhus för 150 miljoner kronor.
- Det stämmer inte, säger kommunalrådet i Lidköping Kjell Hedvall (s).
I regionens sparplaner ingår ju en nedläggning av BB i Lidköping, ett förslag som har fått både lidköpingsbor och politiker att protestera. Igår sa regionrådet Kent Johansson att han har fått indikationer på att man i Lidköping kan tänka sig att stoppa planerade investeringar, bland annat upprustningar av sjukhuset i Lidköping för 150 miljoner kronor, för att få behålla BB. Men Lidköpings kommunalråd Kjell Hedvall tycker inte att man kan blanda ihop investeringarna och att få behålla BB. - Det är typiskt Kent Johansson att blanda ihop korten. Det han har hört är det ingen från Lidköpings kommunledning har sagt. På onsdagen ska kommunledningen i Lidköping träffa sjukvårdsstyrelsen och diskutera sparförslaget, och då kommer Kjell Hedvall att ta upp vikten av att få behålla BB i Lidköping. - Orsaken till det är att man lägger inte ner några BB:n längre i Sverige. Det är inget som uppdragsgivarna, det vill säga, folket accepterar.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.