Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

"Inget hopp om att de ändrar beslutet"

Publicerat tisdag 3 juni 2003 kl 11.10
Stämningen på BB i Lidköping var dämpad i dag efter sjukvårdspolitikernas beslut i går att lägga ner BB. - I dag känns det tungt för oss. Jag har inget hopp om att de ändrar beslutet, säger vårdchef Lennart Torstensson på kvinnosjukvården vid sjukhuset i Lidköping.
Nedläggningshotet har hängt över BB i Lidköping under flera årtionden. I går kom så beskedet att BB läggs ner så snart som möjligt. - Nu känns det som vi fått det definitiva beslutet, säger Lennart Torstensson. Enligt honom innebär nedläggningen av mycket att vårdpersonalens kompetens nu slängs på soptippen. - En del av personalen har ju vidareutbildat sig till barnmorskor. Deras kunskap kommer inte att användas i den framtida svenska sjukvården, säger Lennart Torstensson. Ledningen för Skaraborgs sjukhus har beslutat, att sommarstänga BB i Lidköping under åtta veckor. Om BB kommer att öppnas igen i augusti är i dag oklart. Mycket beror på hur snart politikerna i sjukhusledningen kan genomdriva de förändringar, som de ledande sjukvårdspolitikerna i Västra Götaland vill ha.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.