Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Specialtrupp från Karlsborg till krigets Afrika

Publicerat torsdag 12 juni 2003 kl 09.45
I dag väntas riksdagen fatta beslut om att Sverige ska skicka militär trupp till det krigshärjade Kongo-Kinshasa i Afrika. Den 100 man starka svenska truppen kommer bland annat att bestå av personal från SSG, den så kallade Särskilda Skyddsgruppen, som är baserad i Karlsborg på K3.
Konflikten i Kongo-Kinshasa är den blodigaste sedan andra världskriget. Mer än tre miljoner människor beräknats ha dödats. Under de senaste veckorna har hundratals människor massakrerats i strider mellan rivaliserande folkslag. Hit ska en multinationell styrka skickas under EU:s ledning, och Sveriges ska bidraga med 100 soldater. Informationsansvariga på K3:s jägarförband i Karlsborg vill inte säga något, utan hänvisar till Försvarsmakten i Stockholm. Men enligt vad Radio Skaraborg erfar så kommer Karlsborg att skicka sin hemliga SSG-styrka, som tidigare varit i Afganistan.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.