Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Jaldung åtalas för tjänstefel på Hvitfeldtska

Publicerat torsdag 12 juni 2003 kl 11.34
Den förre polismästaren Håkan Jaldung åtalas för händelserna vid Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg under EU-toppmötet 2001. Det beslutade Justitieombudsmannen (JO) i dag.
Överåklagare Hans Lindberg har på JO:s uppdrag drivit förundersökningen om händelserna på Hvitfeldtska den 14 juni 2001. Då spärrades skolan av med containrar och 450 personer greps. Håkan Jaldung var kommenderingschef och har redan tidigare i år delgivits misstanke om brott. Enligt Hans Lindberg var han skäligen misstänkt för olaga frihetsberövande, alternativt grovt tjänstefel eller tjänstefel. Håkan Jaldung har nu lämnat Polismyndigheten i Västra Götaland, och är avtalspensionär. Han bor i Gössäter på Kinnekulle.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.