Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Viktigt meddelande till allmänheten i Sandvikens kommun
Det brinner i en torvtäkt söder om Årsunda med stor rökutveckling och kraftig vind. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.
(Publicerat idag kl 15.42)

Fem års fängelse för dödsmisshandel

Publicerat måndag 16 juni 2003 kl 15.21
Den 32-årige man från Skövde som misshandlade en 81-åring man till döds i Lidköping, för snart tre år sedan, dömdes idag till fängelse i fem år av Lidköpings Tingsrätt.
Det var den femte oktober 2000 som 32-åringen besökte en kvinna i den trappuppgång där 81-åringen bodde. Efter att han lämnat sin bekant tog han sig in i 81-åringens lägenhet. 81-åringen led av flera ålderskrämpor och hade hjälp av hemtjänsten, vars larmcentral han larmade vid misshandeln. När ambulansen kom gick han inte att få kontakt med, och tio dagar senare avled han av sina skador. 32-åringen häktades kort efter dödsmisshandeln, cirka 200 meter från 81-åringens bostad, men senare släpptes i brist på bevis. 32-åringen har hela tiden nekat till misshandeln. Han säger sig ha varit i lägenheten men att han inte har något minne av att ha slagit 81-åringen. Fallet togs upp igen när nya bevis framkom, och idag fick han alltså sin dom på fem års fängelse för vållande till annans död och olaga hot. Han ska också betala ett skadestånd på 25.000 kronor till den dödes syster. Tingsrätten lyfter bland annat fram bevisen att 32-åringens halsband hittats i 81-åringens lägenhet och att 81-åringens blod hittats på 32-åringens ena byxben.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".