Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Miljödomstolen ger Råda Sand rätt att bryta

Publicerat onsdag 2 juli 2003 kl 11.46
Miljödomstolen avvisar i ett beslut i dag de överklaganden som kommit in från närboende och naturskyddsorganisation mot företaget Rådasand AB:s planer på att bryta sand och grus i Råda ås utanför Lidköping. Därmed gäller det tillstånd till fortsatt brytning, som Länsstyrelsen gett.
Länsstyrelsen i Västra Götaland gav i slutet av januari Rådasand AB tillstånd till fortsatt brytning i Råda ås väster om Lidköping. Beslutet överklagades till Miljödomstolen av närboende och naturskyddsorganisationer, och i dag kom domstolens utslag. Miljödomstolen avvisar de överklaganden som lämnats in, vilket innebär att Länsstyrelsens tillstånd om fortsatt brytning i Råda ås gäller. Rådasand får dock inte bryta så djupt som företaget ansökt om. Den delen i ansökan förklaras som vilande av Miljödomstolen. Ärendet ska tas upp igen efter ytterligare undersökningar av Lidköpings kommun när det gäller hur grundvattnet påverkas.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".