Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Samtliga barnmorskor i Lidköping erbjuds nytt jobb

Publicerat onsdag 23 juli 2003 kl 11.22
Alla de 35 barnmorskor som förlorade sitt arbete när förlossningen i Lidköping lades ner kommer att erbjudas nya jobb inom vården i Västra Götaland. - Men bara ett mindre antal kommer att jobba kvar inom sjukvården i Lidköping, säger Lennart Torstensson som är chef för kvinnosjukvården på sjukhuset i Lidköping.
Regionpolitikernas chockartade sparpaket innebar att förlossningen och BB i Lidköping stängde i början av juni. Lennart Torstensson bekräftar att det nu är klart att samtliga barnmorskor i Lidköping kommer att erbjudas nya jobb. De flesta har redan redan tackat ja till nytt jobb. Men bara knappt hälften kommer att jobba kvar i Lidköping med bland annat gynekologi och BB-vård i hemmet. De barnmorskor som vill fortsätta arbeta med förlossningar tvingas byta till Kärnsjukhuset i Skövde, Norra Älvsborgs (NÄL) sjukhus i Trollhättan eller till Östra sjukhuset i Göteborg.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.