Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Pizzerior kan ha fått salmonellasmittat kött

Publicerat lördag 2 augusti 2003 kl 10.37
Pizzerior i sex kommuner i Västsverige kan ha fått leveranser av salmonellasmittat kött.
Det smittade köttet kommer från ett grossistföretag i Jönköping och Göteborgs Posten skriver idag att pizzerior i bland annat Falköping, Mariestad, Mullsjö och Skövde kan ha tagit emot det smittade köttet. Margareta Levin, miljöinspektör i Mullsjö säger att man inte kan förbjuda pizzeriorna att servera köttet eftersom smittan ännu inte säkert konstaterats hos dem. Men hon uppmanar kunder att ställa frågan varifrån köttet kommer. Salmonellabakterier dör när köttet upphettas till över 70 grader men bakterier kan fortfarande spridas i kalla maträtter som sallader.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.