Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Konkurser ökar i Skaraborg

Publicerat måndag 4 augusti 2003 kl 07.12
Antalet konkurser i Skaraborg har ökat med 20% under första halvåret i år om man jämför med samma period förra året. Störst är ökningen i Skövde med omnejd. Där har konkurserna ökat med nästan det dubbla. Och en orsak kan vara en ny lag som träder i kraft till årsskiftet.
Den nya lagen ska skydda de som har fordringar i konkursföretag. Det är alltså denna nya lag som man tror har gjort att fler företag redan gått omkull. Lagen innebär att bankerna i första skedet får en mindre del av konkursboet än tidigare; något som drabbar de många företag i Skaraborg som lever på marginalen. Lagen träder inte i kraft förrän till årsskiftet, men Mattias Petterson på föreningen Företagarna i Skaraborg säger att bankerna redan börjat kräva högre säkerhet till följd av lagen. Värst drabbade är företag som ger liten avkastning.
- Företag vars vinster bara räcker till att ge lön till ägaren och kanske en anställd ligger i riskzonen, menar Mattias Pettersson.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.